Cinci tipuri de aer condiționat Pe care îl alegi

Cinci tipuri de aer condiționat: Pe care îl alegi?

Deși nu mai mai este mult de parcurs până când căldura se instalează definitiv în Romania, adevărul este că anumite zone văd deja cum termometrele trec peste 20 de grade. Să fii pregătit înainte ca casa ta să devină un cuptor este posibil dacă acționezi în avans. Aerul condiționat acasă este cel mai bun aliat atunci când sosesc temperaturile ridicate. Alegerea tipului de aer condiționat depinde de nevoile casei tale și, bineînțeles, de bugetul tău. De pe revizie-aer-conditionat.ro, facem o listă cu cele mai răspândite sisteme:

1. Aer Conditionat de Fereastra

La prima vedere, este o cutie pătrată care servește drept legătură intre exterior și interior, deoarece jumătate din dispozitiv este în exterior și cealaltă jumătate în interior. Se spune că este o fereastră pentru că de obicei este instalată într-o gaură din ea. Implementarea lui este în prag de dispariție în zona rezidențială, întrucât presupune solicitarea permisiunii de la comunitatea de proprietari, fiind mai frecventa în hoteluri. Este ușor de curățat și instalat, dar este destul de zgomotos și ineficient. Acest tip de aer condiționat costă între 500 și 1000 de lei.

2. Aer condiționat portabil

Acestea sunt unități mobile tipice pe roți. Sunt prevăzute cu o țeavă (tubulatura) în spate pentru a evacua aerul cald afară. Prin urmare, ele sunt întotdeauna plasate lângă o fereastră. Ele sunt folosite de obicei in încăperile mici, care sunt greu accesibile cu un alt sistem. Un model cu dotări bune ar putea costa până la 2000 de lei, deși există altele mult mai ieftine. La un preț mai mare, mai puțin zgomot și performanțe mai bune. Click aici sa vezi cele mai bun preturi aparate aer conditionat portabile.

3. Răcitoare prin evaporare

Aceste unități sunt adesea confundate cu aparatele de aer condiționat portabile, dar funcționează diferit. În loc să folosească un agent frigorific, ele răcesc aerul prin evaporarea apei, făcându-le mult mai ecologice. Dacă locuiți într-o zonă cu climă uscată, unde aerul este cald și umiditatea este scăzută, acestea ar putea fi o opțiune bună. Cu toate acestea, în locurile cu umiditate mai mare, nu se va răci corespunzător. Avantajul său este că folosește foarte puțină energie electrică. Prețul său este în jur de 200-300 de euro. Click aici pentru preturi si modele racitoare prin evaporare.

4. Aer Conditrionat Fix – Sistem Split sau Multisplit

Este unul dintre cele mai frecvente sisteme întâlnite. Este alcătuit dintr-o unitate exterioară sau un compresor care este amplasat de obicei fie pe terasă, fie pe balcon, fie atârnat de fațadă, fie pe acoperiș. Această pompă este conectată la una sau mai multe unități interioare sau split-uri care funcționează ca evaporatoare de apă.

Au nevoie de instalare profesională, astfel încât toate tuburile să se conecteze corect. În interiorul casei, spliturile (unitate interioara) sunt fixate în partea de sus a peretelui, chiar la joncțiunea cu tavanul. Este un sistem eficient si destul de silentios. Întreaga poveste, aparat plus montaj in medie ar fi în jur de 1500 de lei pana la 7500 lei in funcție de marca, specificații tehnice, putere si opțiuni.

Prin conducte – Sistem Duct Sau de Tavan

De obicei vine ca standard în majoritatea noilor dezvoltări, deoarece este preinstalat în tavanul fals. Un aparat central distribuie aerul rece printr-o rețea de canale și grile complet integrate, astfel încât să nu fie la vedere aparate inestetice. Marele său avantaj este că vă permite să controlați fluxul de aer pe zone folosind termostate. Preturi, între 10000 și 15000 în medie, dar pe termen lung compensează, nu doar performanța, ci și economiile la factură.

Concluzie

Vine vara, ai aer conditionat? Daca nu este timpul sa te apuci sa cauți pentru a găsi din timp exact ce îți trebuie la un pret corect. Altfel dacă te vei trezii în Iunie sau Iulie ca iți trebuie asa ceva vei plăti clar mai mult și vei sta zile întregi pentru o programare la montaj! Știi povestea, vara sanie și iarna car!

Leave a Comment