Igienizarea sistemelor de climatizare o necesitate in pandemie.

Igienizare aer conditionat Bucuresti
aprilie 1, 2021

Igienizarea sistemelor de climatizare o necesitate in pandemie.

Masurile individuale de protejare in spatii inchise trebuie sa includa si igienizare aer conditionat atunci cand aparatura este folosita pentru conditionarea aerului din incaperi. Nu trebuie facuta o diferentiere substantiala in abordare intre spatiul rezidential si cel comercial, deoarece un sistem de climatizare are acelasi principiu de functionare in ambele situatii – recircularea aerului interior si conditionarea lui dupa necesitatile utilizatorului.

Am precizat acest aspect pentru ca uneori se poate crede ca pentru acasa operatiunea de igienizare aer conditionat nu este neaparat necesara. Intr-o foarte mica masura acest lucru poate fi adevarat, insa in practica atunci cand aerisirea incaperilor este deficitara posibilitatea infectarii cu Covid-19 este posibila.

Cu atat mai mult pentru incaperile in care lucreaza mai multi angajati la birouri, etapa de igienizare aer conditionat trebuie planificata lunar in contextul sanitar actual. Obisnuita si deja pusa in practica distantare intre angajati nu va impiedica niciodata miscarea aerului pe care unitatea interioara o produce.

In fapt, aerul din incapere este atras de turbina unitatii, trecut prin vaporizator unde este incalzit, racit, dezumidificat sau pur si simplu ventilat. La intrare exista filtre care vor retine cea mai mare parte a particulelor de praf sau microorganisme, insa acestea nu sunt infailibile. Cu cat sunt mai imbacsite, sistemul de filtare isi pierde din eficienta si astfel aerul contaminat cu virusi, alergeni sau bacterii va fi imprastiat in toata incaperea.

Efectul ingienizarii nu se rezuma doar la curatarea acestor filtre ci si la decontaminarea elementelor ce pun in miscare si asigura efectul dorit al sistemului de climatizare. Toate aceste piese mobile si statice vor fi curatate si ulterior dezinfectate cu solutii profesionale pentru igienizare aer conditionat.

Operatiunea in sine trebuie sa o lasati in seama unui tehnician profesionist, insa programarea trebuie realizata din timp. In aceasta perioada solicitarile pentru igienizare profesionala aer conditionat sunt numeroase, lucru care arata ca utilizatorii au inteles cat de necesara este aceasta abordare.

Va intrebati in mod justificat cum sa stiti cand este nevoie ca sistemul de climatizare sa fie igienizat. Primul raspuns vine chiar din modul si locul in care este folosita climatizarea. Pentru un apartament, in care se presupune ca in prezent doar membrii familiei au acces, procedura va fi solicitata cel putin o data la 2 luni, sau in orice caz cand exista o suspiciune ca filtrele ar putea fi contaminate. In schimb, pentru o incapere de societate comerciala in care zilnic exista la lucru angajati si pot aparea si persoane din afara societatii, atunci sesiunea de igienizare aer conditionat va fi solicitata lunar.

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

2 Comments

 1. Leca Pavel spune:

  Buna ziua,
  am inteles ca efectuati servicii de revizie aer conditionat, curatare, igienizare si intretinere pentru aproape toate marcile de aparate din Romania?
  eu am o problema cu aparatul de aer conditionat, efectuati si reparatii?
  Cred ca am nevoie de o incarcare cu freon ca nu mai incalzeste suficien de bine, nu mai baga caldura! Astept un raspuns de la Dvs.

  • admin spune:

   Buna ziua,
   efectuam diferite servicii pentru urmatoarele modele de mai jos, va rog sa ne sunati pentru programare.
   servicii oferite: incarcare freon aer conditionat, reparatii aer conditionat, igienizare aer conditionat curatare revizie verificare etc…
   ACSON, AEG, ARGO, AUCMA, AUX, Alizee, Americool, BOSCH, Beko, Black & Decker, CARRIER, CHANGHONG, CHIGO, CHOFU, CHUNLAN, CONROWA, CROWN, Cooper & Hunter, DAEWOO, DAIKIN, DELONGHI, DOCTOR, DONGBAO, DONGXINBAO, Dinamic Clima, ELECTROLUX, FERROLI, FRANKE Frame, FRESTECH, FUJITSU, Fuji Electric, GALANZ, GOLDSTAR, GREE, GRUNDIG, GUQIAO, HABITAT, HAIER, HEINNER, HISENSE, HITACHI, HUABAO, HUAKE, HUALING, HUAMEI, HUIFENG, HUIKANG, HYUNDAI, Hokkaido, Honeywell, Inventor, JDC, JIANGNAN, JINDA, JINSONG, KANGLI, KELON, KONKA, Klarstein, Kyato, LG, LIANGYU, MDV, MIDEA, MITSUBISHI, NATIONAL, NEO, NORITZ, Nordstar, Orion, PANASONIC, PANDA, PAOTON, PHILCO, Platinium, ROWA, RRABO, SAMPO, SAMSUNG, SANYO, SHANGLING, SHANXING, SHARP, SHENGFENG, SHINCO, SHUAIKANG, SHUANGLU, SOVA, SUNDURG, SWAN, Star-Light, T klima, TATUNG, TCL, TECO, TESLA, TIANDI, TOJO, TOSHIBA, TOSOT, TOYO, TRANE, Tornado, VORTEX, Vision, Vivax, WEILI, WHIRLPOOL, WOODS, XILENG, XINLE, YANGZI, YINGYAN,YOKI, YORK, Yamato, Yashido, Yashido, ZASS, ZEPHIR, airkool

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button